Norrköpings-Magazinet: Vinnova satsar på Norrköping

19 April, 2017 - 08:28

Ett "Virtuellt kompetenscentrum" ska drivas från Norrköping med stöd av Vinnova i spetsen för en sammanlagd satsning om över 100 miljoner kronor gör att satsningen på att omvandla Norrköping till en stad med moderna förtecken får ytterligare ett tillskott.

Ett av åtta nya kompetenscentrum, där universitet och företag tillsammans ska bedriva forskning i världsklass, kommer att drivas från Norrköping. RISE Acreo i Norrköping och får tillsammans med LiU Campus Norrköping 36 miljoner fördelat över fem år för forskning inom digital cellulosa.

36 miljoner under fem år

Norrköping finns alltså med i Vinnovas satsning på åtta nya kompetenscentrum, där universitet och företag tillsammans ska bedriva forskning i världsklass. RISE Acreo i Norrköping får tillsammans med LiU Campus Norrköping 36 miljoner fördelat över fem år för forskning inom digital cellulosa.

– Satsningen är oerhört betydelsefull för Norrköping, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S). Det är stort att vi får möjlighet att vara med i den här utvecklingen, och gör Norrköping ännu mer intressant för kunskapsintensiva företag.

Läs hela artikeln i Norrköpings-Magazinet

 

Läs mer

Printed Electronics på RISE Acreo