Di Digital: Epishine är ny finalist i Di Startup Tour

26 October, 2017 - 10:33

Epishine blev kvällens vinnare i Di Digitals Startup Tours tredje deltävling i Linköping. Bolaget går nu vidare till finalen i Stockholm den 7 december.

På onsdagen gick den tredje deltävlingen i Di Digital Startup Tour av stapeln i Linköping. 

Juryn, som bestod av bland annat Christoffer Norman från Northzone, Caroline Walerud från Walerud Ventures och Björn Persson från Almi Invest, utsåg tre av bolagen att gå vidare i tävlingen: Senion, Epishine och Lifee. 

När pitchdammet väl hade lagt sig och publikens röster var räknade stod det kart att Epishine går vidare till finalen i Stockholm den 7 december. 

"Det känns fantastiskt. Till finalen i Stockholm ska jag försöka ta med de frågor jag fått från bägge jurys i pitchen så att saker blir lite mer klara", säger Emma Woxlin på Epishine. 

Epishine grundades 2016 och arbetar för att ta fram billiga, skalbara och klimatsmarta solceller. I dagsläget använder bolaget dessa för att skapa solcellssystem för inomhusbruk. 

Läs hela artikeln på digital.di.se.

 

 

Epishine

Epishine utvecklar resurseffektiva och billiga solceller. Till skillnad från konkurrenter har Epishine, baserat på mångårig forskning inom organiska solceller, lyckats utesluta ämnen som indium och silver tack vare sin unika och skalbara tillverkningsprocess. I nuläget överväger de två tänkbara marknader; solpaneler för den afrikanska marknaden och millimetertunna, böjbara och formbara solceller för strömförsörjning av internet of things-enheter.

Epishines produktionsanläggning finns vid Printed Electronics Arena i Norrköping och har i dagsläget en kapacitet på cirka 20 000 kvadratmeter solceller per år. www.epishine.se

 

Om Printed Electronics Arena

Vid Printed Electronics Arena utvecklas produkter för den uppkopplade världen. Vi skapar elektronik i nya former, från enskilda komponenter till hela system. Med bas i konventionell produktionsteknologi och användning av smarta elektroniska material kan vi utveckla sensorer, prototyper och hybridsystem som kombinerar det bästa av flera världar för många branscher som t.ex. Wearables, IoT, Medtech, Industri 4.0 och smarta förpackningar.

Vi hjälper stora och små företag med rådgivning, teknikutveckling och prototypframtagning och är ett bra bollplank även inom kommersialisering av teknik. www.printedelectronicsarena.com