Acreo Swedish ICT deltar på The Nordic-American Life Science Conference

30 November, 2016 - 11:35

Ett 30-tal svenska företag inom läkemedelsutveckling gör denna vecka en gemensam aktion för att få tag på amerikanskt kapital i New York genom att delta på Nordic-American Life Science Conference. Konferensen organiseras av Business Sweden, norska banken DNB och Nasdaq i samarbete med de nordiska länderna, och det är första gången den arrangeras i USA. Peter Kjäll representerar Acreo, Swedish ICT och RISE på Nordic-American Life Science Conference.

– Det här är en unik möjlighet att träffa en stor mängd företag samtidigt, både nordiska och amerikanska. Det är viktigt att visa att Acreo, Swedish ICT och RISE har ett erbjudande i en bransch som traditionellt inte haft ett industrifoskningsinstitut att vända sig till.

Konferensen The Nordic-American Life Science Conference pågår i två dagar. Under konferensen hålls paneldiskussioner om bland annat att resa kapital, möjligheter i Norden, hur läkemedelsindustrin kan använda patientdata och biobanker i Norden. Det anordnas även workshops, företagspresentationer och korta schemalagda möten.

– Jag hoppas få med mig ett utökat företagsnätverk, framför allt med fokus på Nordamerika, och att få inblick i trender och efterfrågan hos de här bolagen, men också att få möjlighet att presentera våra mer specifika erbjudanden kring eHälsa, Biocom Lab och digitalisering, säger Peter Kjäll.

För mer information, kontakta Peter Kjäll.
peter.kjall [at] acreo.se
+46 (0)70 789 09 33

Läs mer

Life Science inom Acreo Swedish ICT