Upptäck ljus och elektroner

Undrar du vad ljus egentligen består av? Eller vad elektroner är för något? Vill du veta hur ljus och elektroner kan förändra världen? Eller vill du bara testa en infraröd kamera? Då välkomnar Swedish ICT och KTH dig på öppet hus i fotonik och elektronik! 

Vi vill visa dig vad man kan göra med ljus och elektroner, och ge dig en möjlighet att fritt undersöka olika spännande fenomen som rör just fotonik och elektronik. Kvällen kommer att börja med en snabb introduktion till ämnet av Leif Ljungqvist, vd för Acreo Swedish ICT, och Jens Zander, Skolan för informations- och kommunikationsteknik, KTH. Därefter kommer Elena Vasileva från KTH och Elsa De Geer från Acreo Swedish ICT ge en kort introduktion till de olika stationerna och sen får du möjlighet att själv upptäcka vad man kan göra med ljus och elektroner. 

Alla grundskole- och gymnasieelever är välkomna, i vuxnas sällskap. Under eventet bjuds det på smörgåsar och dryck. Registrera dig innan den 25 maj. Vi har ett begränsat antal platser, så anmäl dig innan det är fullt! 

Registrera dig här

 

Tid: 1 juni 2016 kl.17:30

Plats: Electrum, Isafjordsgatan 22, Kista, Stockholm

Organisatör: Volontärer från Acreo/SICS och KTH

Stationer: Acreo Swedish ICT, SICS Swedish ICT, KTH och Halmstad Universitet

Sponsorer: Swedish ICT, Smart-Electronic-System (Vinnova_SIP) and SOS/PhotonicSweden

KONTAKTpersoner

Qin Wang, Acreo Swedish ICT

Efi Papatheocharous, SICS Swedish ICT

vasileva [at] kth.se (Elena Vasileva, KTH)

btaghavi [at] kth.se (Babak Taghavi, KTH)

Date/time: 
Wednesday, June 1, 2016, 17:30 to 19:30
Location: 
Acreo Swedish ICT
Electrum, Isafjordsgatan 22
Kista
Sweden
SE