Vass mjukvaruutvecklare sökes

Har du erfarenhet av programmering och har analytisk förmåga? Tycker du om att arbeta i en agil projektform och att bidra till en behovsstyrd digital verksamhetsutveckling kopplat till samhällsutmaningarna inom svensk industri och offentlig verksamhet? Är du bekväm i en roll där du självständigt strukturerar och driver gemensamma mål framåt? Ser du det som motiverande att kunna ta egna initiativ att starta, bidra till att sälja och söka finansiering för nya projekt och ser du dig själv i en ansvarstagande roll där du tar beslut under eget ansvar? Då har RISE intressanta arbetsuppgifter åt dig.

RISE har flera framgångsrika digitaliseringsprojekt och behöver nu ytterligare mjukvaruutvecklare för att kunna utföra fler delar i den digitala utvecklingen. Tillsammans med oss på RISE i Hudiksvall kommer du att bistå både industrin och offentlig verksamhet genom att tillämpa det senaste inom forskning och applicera detta på aktuella samhällsutmaningar. Du kommer att tillhöra ett team som arbetar med tillämpad digitalisering som har en stark teamkänsla och brett samarbete för att skapa nya innovationer, visioner och idéer i en öppen, kreativ och internationell miljö för högre samhällsnytta.

 

Om tjänsten

I rollen kommer du att arbeta med en agil metodik i ett team som har ett helhetsansvar för flera digitaliseringsprojekt över hela livscykeln. Du deltar aktivt samt driver självständigt i forskning och utveckling av nya och existerande produkter och tjänster. Där fokus är på att nyttiggöra data eller tillföra innovativa nya applikationsfunktioner för kundens verksamhetsbehov. Du deltar i design av lösningar för digitalisering och arbetar med prototyping och proof of concepts (POC).

 

Dina kunskaper

Vi tror att du är en skicklig mjukvaruutvecklare som har en gedigen akademisk bakgrund. Du är förmodligen en M.Sc. med höga ambitioner, men du kan också vara en disputerad doktor. Du har intresse för att nyttiggöra data på nya sätt, du känner dig väl förtrogen med Linuxsystem och programmering inom dessa.

Vi ser gärna att du även känner dig bekväm inom följande områden:

  • Programmering och Scripting
  • Servervirtualisering och databashantering

Det är meriterande om du har kunskaper inom Machine Learning, Deep learning eller Artificiell Intelligens.

 

Du som person

I den här rollen ser vi att du är en utåtriktad person som genuint gillar att arbeta tillsammans med andra mot högt uppsatta mål. Du har ett driv för att bidra till att skapa nya affärer och projekt men också för att vidareutveckla befintliga. Du är lyhörd och strukturerad och du kan också arbeta självgående utan i förväg fastställda rutiner.

 

Ansökan

Urvalsprocessen av kandidater kommer att ske löpande. Ansökan i form av CV och personligt brev skickas till jonas.lindqvist [at] ri.se.

För mer information om tjänsten kontakta Jonas Lindqvist: jonas.lindqvist [at] ri.se, 0702 129 099.

 

Tjänstens placering är på avdelningen Netlab på RISE Acreo i Hudiksvall. Tillträde sker enligt överenskommelse. 

 

 

Om RISE Acreo

RISE Acreo erbjuder innovativa och värdeskapande ICT-lösningar för en hållbar tillväxt och ökad konkurrenskraft i näringsliv och samhälle. Vår spetskompetens inom sensorer, aktuatorer, kraftelektronik, digital kommunikation och Life science gör oss till ett av Europas främsta forskningsinstitut. RISE Acreo har 145 anställda i Kista, Göteborg, Norrköping, Hudiksvall och Lund

 

Om RISE Research Institutes of Sweden

Som ett starkt, oberoende, forskningsinstitut, erbjuder vi ett brett spektrum av spetskompetenser, forsknings- och innovationstjänster och gränsöverskridande affärsområden för SME, industri, akademi och offentlig sektor. I global samverkan möjliggör vi förnyelse och värdeskapande innovationer för ökad konkurrenskraft och en hållbar samhällsutveckling.