Forskare - mjukvarustyrda kommunikationssystem

Har du erfarenhet av mjukvaruutveckling och har analytisk förmåga? Tycker du om att arbeta i en agil projektform och att bidra till en behovsstyrd verksamhetsutveckling kopplat till industriutmaningar hos svensk och internationell industri? Är du bekväm i en roll där du självständigt strukturerar och driver gemensamma mål framåt? Ser du det som motiverande att kunna ta egna initiativ att starta, bidra till att sälja och söka finansiering för nya projekt och ser du dig själv i en ansvarstagande roll där du tar beslut under eget ansvar? Då har RISE intressanta arbetsuppgifter åt dig!

RISE har flera framgångsrika forsknings- och industriprojekt och behöver nu ytterligare en forskare inom mjukvarustyrda kommunikationssystem. Tillsammans med oss på RISE kommer du att bistå våra partners näringsliv och samhälle med att tillämpa det senaste inom forskning och applicera detta på aktuella tekniska utmaningar. Du kommer att tillhöra ett team som arbetar med tillämpad forskning inom kommunikationsnätverks- och datacenter-området, som har en stark teamkänsla och brett samarbete för att skapa nya innovationer, visioner och idéer i en öppen, kreativ och internationell miljö. 

 

Om tjänsten

Med placering i Kista söker vi nu efter en forskare med höga ambitioner i sitt eget arbete.

I rollen som forskare i denna grupp på RISE deltar man aktivt i forskning och utveckling av system och protokoll för styrning och integration av kommunikationsnätverk och datacenter, samt applikationer i dessa. Du deltar i design av nätarkitektur och styrsystem och arbetar med implementation och mjukvaruprototyper och hela system, både baserat på proprietär och öppen källkod. För prototyper använder sig RISE av mjukvarubaserade emuleringsmiljöer men även implementation mot specifik hårdvara och ute i fält.

Du agerar även forskningskonsult gentemot företag inom industri och omkringliggande aktörer. 

 

Dina kunskaper

Vi tror att du har en gedigen akademisk bakgrund men även en skicklig mjukvaruutvecklare. I vår grupp så vill du vara den viktiga länk som bidrar till att tillämpa vår mer teoretiska forskning och bevisa den genom relevanta implementationer och demonstratorer, dvs att mjukvaruutveckling är ett viktigt forskningsredskap för dig och något som du bemästrar väl. Du kan vara en disputerad doktor med höga ambitioner eller en högpresterande MSc. Ditt intresse ligger inom kommunikationsnätverk och datacenter, och du känner dig väl förtrogen med Linuxsystem och mjukvaruutveckling inom dessa, där du har byggt dina kunskaper genom högskolekurser och tidigare arbetserfarenhet.

Det är meriterande om du har arbetat inom EU-finansierade projektorganisationer, med hårdvarunära nätverksprogrammering, eller med machine learning.

 

Du som person

I den här rollen ser vi att du är en utåtriktad person, välorganiserad och som genuint gillar att arbeta tillsammans med andra mot högt uppsatta mål. Du har ett driv för att bidra till att skapa nya affärer och projekt men också för att vidareutveckla befintliga. 

Vi ser också gärna att du har en ambition att utveckla en egen verksamhet och har en förmåga att både driva och leda egna projekt på Acreo.

 

Ansökan

Ansökan skickas via epost (anders.gavler [at] ri.se), för mer information kontakta Anders Gavler på telefon 070 652 49 38.

Sista datum: 1:a maj 2018.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Om RISE Acreo

RISE Acreo erbjuder innovativa och värdeskapande ICT-lösningar för en hållbar tillväxt och ökad konkurrenskraft i näringsliv och samhälle. Vår spetskompetens inom sensorer, aktuatorer, kraftelektronik, digital kommunikation och Life science gör oss till ett av Europas främsta forskningsinstitut. RISE Acreo har 145 anställda i Kista, Göteborg, Norrköping, Hudiksvall och Lund

 

Om RISE Research Institutes of Sweden

Som ett starkt, oberoende, forskningsinstitut, erbjuder vi ett brett spektrum av spetskompetenser, forsknings- och innovationstjänster och gränsöverskridande affärsområden för SME, industri, akademi och offentlig sektor. I global samverkan möjliggör vi förnyelse och värdeskapande innovationer för ökad konkurrenskraft och en hållbar samhällsutveckling.

RISE 2200 anställda finns på 30 platser i Sverige och även utomlands. RISE ägs av den svenska staten och under 2017 etableras RISE huvudkontor i Göteborg.